Ekoloji ve Hayvan Özgürlük Hareketleri Dayanışma Çağrısı

0

Başta Ekoloji Birliği, İklim Adaleti Koalisyonu ve Karıncalar Ekoloji Ağı olmak üzere ekoloji hareketleri içinde aktif olan -ya da olmayan- tüm yaşam savunucularını Bergama direnişçilerinin ‘Karıncanın Kardeşi Var’ sloganıyla hayvan dostlarımızın yardımına çağırıyoruz. Hayvan Özgürlük Hareketleri’nden aktivistlerle 31 Mayıs Cuma akşamı Zoom toplantısı üzerinden buluşmaya, ortaklaşarak neler yapabileceğimizi konuşmaya çağırıyoruz.

Karıncalar Ekoloji Ağı, Ekoloji Hareketleri ve Hayvan Özgürlük Hareketleri arasındaki dayanışmayı güçlendirmek için toplantı çağrısında bulundu. 31 Mayıs Cuma akşamı saat 21.00’de gerçekleştirilecek Zoom toplantısına her iki hareketten aktivistler katılım sağlayacak. Toplantıdan iki gün sonra, 2 Haziran tarihinde, Ankara, İstanbul, İzmir’de gerçekleştirilecek olan Adalet Mitingi konusunun da ele alınacağı toplantının çağrı metni aşağıdadır. (Zoom toplantına burayı tıklayarak katılabilirsiniz)

Karıncanın Kardeşi Var

Onu Size Ezdirmeyiz

Hep böyle dedik nerede başı dumanlı bir dağ, nerede üzgün bir ağaç, nerede ürkmüş bir kuş var ise biz oradaydık ve safımızı ondan yana kurmuştuk. Bu değişmedi değişmeyecek.

Sadece her ağacın yaprağı değiliz, her göğün güneşle elim sende oynayan bulutun ya da ayın gümüş zülüflerini dökerek kutladığı sevdiceği kumlarla buluşan denizin, toprağı hasretle kucaklayan delişmen ırmağın, yuvası dağılmış kuşun, evini kaybetmiş yabanın değil aynı zamanda takımlarını toplayıp fabrikasında üç otuz paraya çalışan işçinin, celladı olmuş erkeğinin peşine düştüğü kadının, boş tenceresine bakıp evladına hüzünlenen annenin, savaş meydanlarında avlanan ölümün, kurumuş toprağının aç bırakıp yollara düşüp refah umuduyla koşarken denizde can veren mülteci göçmenin, yıllardır inatla özgürlük ve eşitlik halayına duran Kürdün, ektiğini biçerken geçimini düşünen köylünün, sokaklarda ölümün kovaladığı LGBT+’nin, hâsılı nerede hüzünlü dertli bir yürek varsa onunla birlikte çırpınan karıncalar olarak onlarında kardeşiyiz ve onları güçlülere ezdirmek istemeyenlerin omuzdaşı olacağız.

Tüm bu saydıklarımıza cellat kesilen egemen efendiler bugünlerde ferman buyurdu “tiz şu itler toplana ve uyutularak öldürüle” bu kez başı dertte olan sokağımızın bir parçası olan köpekler. Ve onların bizlere yani dertli dolap gibi inleyenlerin safında saf tutanların çabasına, mücadelesine ihtiyaçları var. Bunun için başta Ekoloji Birliği, İklim Adaleti Koalisyonu ve Karıncalar Ekoloji Ağı olmak üzere Ekoloji Hareketleri içinde aktif olan ya da olmayan yaşam savunucularını ‘Karıncanın Kardeşi Var’ diyerek hayvan dostlarımızın yardımına çağırıyoruz.

Bunun için başta Ekoloji Birliğiİklim Adaleti Koalisyonu ve Karıncalar Ekoloji Ağı olmak üzere ekoloji hareketleri içinde aktif olan -ya da olmayan- tüm yaşam savunucularını Bergama direnişçilerinin ‘Karıncanın Kardeşi Var’ sloganıyla hayvan dostlarımızın yardımına çağırıyoruz. Hayvan Özgürlük Hareketleri’nden aktivistlerle 31 Mayıs Cuma akşamı Zoom toplantısı üzerinden buluşmaya, ortaklaşarak neler yapabileceğimizi konuşmaya çağırıyoruz.

—————–

Karıncalar, Ekoloji ve Hayvan hareketlerinden yaşam savunucularını Zoom toplantısına davet ediyor.

Konu: Hayvanları Kapatıp Öldürmek İstiyorlar
ZÜLME KARŞI BİRLEŞELİM
Karıncanın Kardeşi Var!

31 May 2024 Saat: 21:00

Zoom Toplantısı linki:
https://itu-edu-tr.zoom.us/j/92808380261?pwd=ogDX3jvbE3PuW3BYefMEHZ4cC6Vi7C.1

Toplantı Kimliği: 928 0838 0261
Parola: 004891

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın