Ayrı Akan İki Nehrin Kavuşma Zamanı Geldi

0

Ekoloji ve Hayvan Özgürlük Hareketleri Dayanışma Çağrısı (2)

Başta Ekoloji Birliği, İklim Adaleti Koalisyonu ve Karıncalar Ekoloji Ağı olmak üzere ekoloji hareketleri içinde aktif olan -ya da olmayan- tüm yaşam savunucularını Bergama direnişçilerinin ‘Karıncanın Kardeşi Var’ sloganıyla hayvan dostlarımızın yardımına çağırıyoruz. Hayvan Özgürlük Hareketleri’nden aktivistlerle 09 Haziran Mayıs Pazar akşamı 2. Zoom toplantısını gerçekleştireceğiz. 2 Haziran mitingini değerlendirdikten sonra ortaklaşarak neler yapabileceğimizi konuşmaya devam edeceğiz.

Ayrı Akan İki Nehrin Kavuşma Zamanı Geldi

Ekoloji hareketi ve hayvan hakları hareketi bu ülkede bu güne dek ayrı hareket ettiler, eylem ve hareket konuları birbirinden farklı oldu. Elbette hayvan hakları hareketi ekolojik gündemlere duyarsız kalmadı, ekoloji hareketi de hayvan hakları hareketinin gündeme getirdiği konuları sonuna kadar destekledi. Ancak bu iki hareketin mensupları son yasa taslağı gündeme gelene dek anlaşılır nedenlerden ayrı eylemler koydular, ayrı gösteriler yaptılar.

Ancak bu fiziki ayrılığa son vermenin zamanı geldi. Artık bu iki hareketin güç birliği yapıp mensuplarının beraberce daha güçlü hareket etme zamanı geldi. Türkiye’yi yönetenler, bir yandan karasal doğal yaşam alanlarındaki bitkileri ve hayvanları, kimi zaman sucul hayatı yok edecek projeleri çoğu zaman kolluk kuvvetlerinin zoru ile hayata geçirdi. Ekoloji aktivistleri de var güçleri ile direndi. Diğer yandan aynı yöneticiler şehir hayatının doğal sakinlerinden köpekler, aynı zaman da kedileri bir dönem zehirleyerek öldürmek suretiyle, buna son verildikten sonra da tecavüzlere, işkencelere, yakarak öldürmelere göz yumarak, ama en fazla da sokaklarda, ya da kentin en ıssız bölgelerinde açlıkla ölüme terk ederek onlara bir idam hükümlüsü gibi davrandı.

Şimdilerde ise beton lobisinin rant tutkusuna her zaman olduğu gibi eksiksiz bir hizmet adına, kendi taraftarı medya aracılığı ile sahte bir kuduz paniği yaratılarak sokaklarımızın bir parçası olmuş köpeklerden kötücül bir canavar yaratılıyor.

Ve esas olarak tehlikeli insanlar nedeni ile son derece güvensiz hale gelen sokakları, güya güvenli kılma adına ülke tarihinde hayırsız ada da dâhil eşi benzeri görülmemiş, sayıları 2 ila dört milyon (kendilerinin tamamı ile yalan rakamı olan 10 milyon) köpeği, sızan bilgilere bakılırsa çamaşır suyu gibi korkunç acılar içinde ölmelerini sağlayacak yöntemler de dâhil öldürecekler.

Yani Nazi soykırımının bir benzerini üstelikte her gün Gazze’de yürütülen soykırımı kınıyormuş gibi yapmalarına rağmen, aleni bir soykırımı adına “uyutma” diyerek hayata geçirmeye çalışıyorlar.

İşte tüm bu yaşananlar nedeniyle Yaban doğanın da evcil doğanın da katili aynı aktör olduğu için, her ikisi de ülkede düzgün işlemeyen hukuk sistemi ve ortadan kaldırılan demokrasi yokluğundan kaynaklandığından, dahası her iki hareketin de mücadele konusu insan dışı canlı hayatı insan kaynaklı kötülüklerden korumak olduğundan, bu iki hareketin artık birlikte hareket etme, birbirlerine değer katma zamanı geldi. İlkini 31 Mayıs tarihinde hayvan hakları hareketinden dostlarla ekoloji hareketindeki yol arkadaşlarımızın ortak katılımı ile gerçekleştirdiğimiz ile Karıncalar Ağı’nın çağrıcısı olduğu bu toplantının ikincisini hayvan hakları hareketi ile ekoloji hareketi bundan sonra da nasıl birlikte güç birliği yapar konu başlığı olduğu 09.06.2024 tarihinde yani yarın akşam 21.00’da sanal (zoom) toplantı yaparak bunu tartışacak tüm yaşam savunucularını bu toplantıya davet ediyoruz.

Toplantı katılımak için burayı tıklayınız

Toplantı Kimliği: 987 3949 3093
Parola: 677013

NOT: Her iki görsel de 2 Haziran 2024 Mitingi’nde çekildi

Paylaş.

Yazar Hakkında

Bir Yorum Bırakın