Kan Kokan Yasa “Necla Teyzeyi” de Aldı

0

Hayvan Hakları savunucuları Ankara Altındağ ilçesinde çevredekiler tarafından Necla teyze olarak anılan 82 yaşındaki 22 Şubat Cumartesi günü birçok ilde eş zamanlı eylem kararı aldılar eylem öncesi basın açıklaması yapan Hayvan Hakları savunucuları “Bu yasa ile aralanan “sadizm kapısı”ndan hayvanlarla birlikte, kadınlar, çocuklar, hepimiz geçeceğiz diye uyarmıştık!” diyerek hayvanlara dönük şiddetin artık toplumun güçsüz kesimlerini de içine alan bir cinayet dalgasına dönüşmekte olduğu uyarısı yaptılar ve İçişleri Bakanlığından “Güvenli Sokaklar Derneği kapatılsın, yöneticileri ile yandaşları derhal tespit edilsin ve gerekli cezaları alsın istiyoruz!” talebinde bulundular.

Yaşam Hakkı Savunucuları Ortak Eylemlerle “Necla Teyze”’nin şüpheli ölümünü protesto edecek kamuoyunda Kanlı Yasa, Nazi Yasa, Soykırım Yasası gibi adlarla anılan ve hayvanların toplanıp barınaklara hapsedildiği ve veteriner kararı ile öldürülmesine imkân tanıyan Hayvan Haklarında Değişiklik yasası çıktığından beri artan hayvan katliamlarına bir de cinayet kuşkusu taşıyan ölüm eklendi. Ankara da Altındağ ilçesinde yaşayan ve çevresindekiler tarafından Necla Teyze adıyla bilinen 81 yaşındaki Ülkü Güleryüz’ün gecekondusunda baktığı kedilerin yanısıra sokakta baktığı köpeğine AKP’li Altındağ Belediyesi tarafından kadını ağlata ağlata el konulmuştu. Ardından karanlık ilişkileri olduğu iddia edilen ve kanlı yasanın hazırlayıcısı, AKP yandaşı GÜSODER’liler tarafından hedef gösterilmiş ve aynı gün evinde ısıtıcı bile olmayan Ülkü Güleryüz’ün evi yanmıştı.

Ülkü Güleryüz’ün evinin kundaklandığını ve bu operasyonda GÜSODER’in parmağı olduğunu iddia eden Hayvan Hakları STK’ları GÜSODER’i ve yasayı protesto etti. Delillerin Altındağ belediyesi tarafından yok edildiğini söyleyen Hayvan Hakları savunucuları savcılığa Ülkü Güleryüz’ün hayvanlarıyla birlikte yakıldığını ifade ederek savcılığa Cinayet dilekçesi vererek olayın soruşturulmasını istediler.

Hayvan Hakları savunucuları 22 Şubat Cumartesi günü birçok ilde eş zamanlı eylem kararı aldılar eylem öncesi basın açıklaması yapan Hayvan Hakları savunucuları Yasanın kan koktuğunu ve “Bu yasa ile aralanan “sadizm kapısı”ndan hayvanlarla birlikte, kadınlar, çocuklar, hepimiz geçeceğiz diye uyarmıştık!” diyerek hayvanlara dönük şiddetin artık toplumun güçsüz kesimlerini de içine alan bir cinayet dalgasına dönüşmekte olduğu uyarısı yaptılar.

Açıklamada “Ankara’nın Altındağ ilçesinde, kedileri ve köpekleriyle yaşayan, “Necla Teyze” olarak bilinen 82 yaşındaki Ülker Güleryüz, iktidarın çıkardığı “katliam yasası”nın hedefi oldu.” Denilerek yasa ile Ülker Güleryüzün ölümü arasındaki ilişkiye dikkat çekildi.

Bambam Ülkü Güleryüzden Zorla Koparıldı

Çipli Bambam Güleryüzün Direnişine Rağmen Ondan Koparıldı

Açıklama şöyle: “18 Şubat tarihinde, Altındağ Belediyesi, Necla Teyze’nin üzerine çipli Bambam isimli köpeği Necla Teyze’den koparmaya ve ölüm kampı barınağa hapsetmeye çalıştı. Ekip aracının önünde siper olan Necla Teyze’nin yakarışları duyulmadı, önemsenmedi. Altındağ Belediyesi Bambam’ı aldı, Necla Teyze’yi gözyaşları içinde geride bıraktı.

Görüntüleri sosyal medyada yayınlanır yayınlanmaz, Güvenli Sokaklar Derneği, Güvenli Şehirler sosyal medya hesabı ve yandaşları olan hesaplar, Necla Teyze’yi hedef gösterdi. Dövülmesi, kafasına sıkılması, bayıltılması, itlaf edilmesi, vurulması ve hatta yakılarak öldürülmesi yönünde çağrılar yaptı ve Necla Teyze, içerde soba bile yakmadığı, elektrik kullanmadığı barakasında aynı akşam yanarak can verdi.

Gece karanlığında olay yerine gelen yetkililer ve itfaiye ekipleri yeterli incelemeyi yapmayıp olayın üzerini örttü. Deliller karartıldı. Gündüz inceleme yapılmasını talep eden avukat arkadaşlarımızın talepleri dinlenmedi. Necla Teyze’nin cenazesi apar topar gömüldü.

Şiddet Karşısında Susmuyoruz

Yalnız yaşayan bir kadına yöneltilen bu şiddet karşısında Susmuyoruz!

Bu yasa kan kokuyor demiştik!

Bu yasa ile aralanan “sadizm kapısı”ndan hayvanlarla birlikte, kadınlar, çocuklar, hepimiz geçeceğiz diye uyarmıştık!

Yasanın yürürlüğe girmemesi için verdiğimiz mücadele yok sayıldı!

Şimdi hayvanların da hiçbirimizin de can güvenliği yok!

Her gün yeni bir katliam haberiyle güne başlıyoruz!

Niğde, Altındağ, Mamak, Gebze, Ümraniye, Erzincan ölüm kamplarında yaşananları UNUTMADIK! Bugün Osmaniye’de köpeklere anestezi verilip canlı canlı gömüldüğünü öğrendik. Arkadaşlarımızın toprak altından çıkardığı köpeklerin bir kısmı hala yaşıyordu! Buradan Osmaniye Belediyesi’ne sesleniyoruz: katliamdan sorumlu tüm personelinizi açığa alın ve yargılama sürecini başlatın!

Kan kokan bu yasanın çıkması için oy verenlere, yasa çıktığında gülerek poz verenlere soruyoruz: Her bir ölüm kampından vahşet görüntüleri geldiğinde de Gülüyormusunuz?

Hayvanlar ve Bizler Öldükçe Gülüyor musunuz?

Necla Teyze’nin belediyelerinize siper olup köpeğini vermek istemediği görüntüleri izlerken Gülüyor musunuz?

Organize suç örgütleri, trol hesaplar, yandaş medya hayvanları ve bizleri hedef gösterirken Gülüyor Musunuz?

Hayvanlar ve bizler öldükçe Gülüyormusunuz?

Buradan Altındağ Belediyesi’ne sesleniyoruz: Ayyuka çıkmış katliamlarınıza derhal son verin!

Buradan Adalet Bakanlığı’na sesleniyoruz: Necla Teyze için Adalet İstiyoruz!

Buradan İçişleri Bakanlığı’na sesleniyoruz: Güvenli Sokaklar Derneği kapatılsın, yöneticileri ile yandaşları derhal tespit edilsin ve gerekli cezaları alsın istiyoruz!

Buradan Anayasa Mahkemesi’ne sesleniyoruz: Toplumda şiddeti ve nefreti arttıran bu kanlı yasayı iptal etmek için hepimizin ölmesini mi bekliyorsunuz? Bu yasayı derhal iptal edin!”

Share.

About Author

Leave A Reply